facebook

Кількість бюджетних місць в українських ВНЗ 2018

Міністерство освіти і науки України оприлюднило максимальні обсяги державного замовлення на прийом до закладів вищої освіти в 2018 році

Вступники можуть переглянути інформацію, скільки місць для прийому за держзамовленням зможе виділити кожен ВНЗ, який належить до сфери управління Міністерства освіти і науки, за 2018 рік. Відповідний документ розміщено на сайті МОН у розділі “Вступна кампанія-2018”.

В документі зібрана інформація про програми бакалаврату та магістратури з 161 ВНЗ з усіх регіонів України.

Це, зокрема, ліцензійний обсяг — скільки всього вступників на спеціальність або спеціалізацію може прийняти заклад; максимальний обсяг прийому абітурієнтів на місця держзамовлення та кваліфікаційний мінімум — який мінімум “бюджетників” повинен бути на спеціальності, щоб заклад проводив їх набір.

“Пороги” максимуму і мінімуму бюджетних місць на кожну спеціальність встановлюються вузами, оскільки в Україні вступ на бакалаврат і деякі спеціальності магістратури здійснюється по широкому конкурсу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У документі також зазначено, скільки максимально надходять зможе прийняти внз за квотою 1 — на основі вступних іспитів, і квотою 2 — для вступників за спрощеною процедурою з окупованих територій. Всі цифри подані в розрізах денної та заочної форми навчання.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...