facebook

Рівень бідності серед працюючих українців різко знизився

У Мінсоцполітики повідомили про минулорічний ріст реальної заробітної плати та зменшення рівня абсолютної бідності серед працюючих. Таке покращення ситуації, кажуть у відомстві, має закладати основу для майбутніх реформ у сфері праці.

Про це інформує Укрінформ з посиланням на першого заступника міністра соціальної політики Ольгу Крентовську.

Середньомісячна заробітна плата штатних працівників за 2016-2017 роки зросла майже на 70%. Реальна заробітна плата після падіння у 2014-2014 роках за 2016 рік зросла на 9%, за 2017- на 19,1%. Серед працюючих рівень абсолютної бідності зменшився на 18,5 відсоткових пунктів, – розповіла заступник міністра.

Ольга Крентовська зазначає, що саме таке покращення ситуації дає змогу закладати основу для майбутніх реформ у сфері праці.

Окрім цього, перший заступник міністра соціальної політики зазначила, що рівень використання трудового потенціалу суспільства залишається низьким. Про це свідчать показники національного доходу на душу населення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крентовська також додала, що за попередні роки в Україні помічали негативну тенденцію зменшення чисельності спеціалістів та кваліфікованих робітників. Також зростала зайнятість серед представників найпростіших професій та представників у сфері обслуговування та торгівлі. Саме тому, на думку першого заступника міністра соціальної політики, зараз зберігається значна частка малоефективних робочих місць з низьким рівнем оплати праці.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...