У Варшаві судитимуть двох поляків за експлуатацію праці українців

Окружна прокуратура Варшави направила до суду справу про експлуатацію праці українців: двоє обвинувачених з липня 2015 року до жовтня 2016 наймали іноземців на роботу в установи громадського харчування й утримували їх у важких умовах.

Зазначається, що Борис С. і Мирослав К. – організатори злочинної схеми – користувалися критичним фінансовим становищем людей, вербували їх в Україні, а потім привозили в Польщу, обіцяючи надійну роботу з високою оплатою.

У матеріалі слідства ідеться, що іноземці, не знайомі з польським трудовим законодавством, були змушені працювати в закладах громадського харчування у Варшаві по 350 годин на місяць.

Через численні “штрафи”, зарплату вони отримували невчасно і не в повному обсязі. При цьому люди боялися звертатися до правоохоронців, щоб не втратити вже зароблені гроші.

Також зазначається, що на найнятих робітників чинився і психологічний тиск. Деяких змушували давати розписки про отримання грошей у борг.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Люди жили в готелях для робітників і в приватних квартирах на території Варшави, орендованих організаторами злочинної схеми. Житлові умови в цих приміщеннях слідчі назвали “скандальними”. Крім того, життя робітників було під повним контролем організаторів схеми.

Підозрюваний, Борис С., визнав повністю вину і пояснив схему, за якою працювала організація. Він почав роботу в ресторані Мирослава К. у 2015 році спочатку як звичайний робітник. Потім Мирослав К. запропонував йому посаду “наглядача” над іншими робітниками. Сам Мирослав не визнає провину.

Організаторам загрожує до 15 років ув’язнення.

 

annashchesna

Recent Posts

Усім, хто за кордоном приготується: буде позбавлення майна та міжнародний розшук – закон уже у Раді

Подробиці Буде позбавлення майна та міжнародний розшук Законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук підозрюваних та доступ…

39 хв. ago

Частині українців призупини виплату пенсій: що сталося

Багато вимушених переселенців, що отримали цей статус до 2022 року, продовжують ігнорувати вимогу Пенсійного фонду…

2 години ago

Не робіть так, якщо вам дорогі ваші гроші

У Печерському районі столиці поліцейські отримали тривожне повідомлення про вбивство, на що інспектори негайно зреагували…

3 години ago

Як 25-річний калуський вчитель руйнує стереотипи і набирає сотні тисяч переглядів у TikTok (Відео)

25-річний вчитель історії Калуського ліцею №3 Павло Юрчишин знімає відео у ТікТок та руйнує стереотипи…

4 години ago

Стоcується вcіх, xто відкладав дoлари або євpо. Чoму мoжуть оштpафувати у 2024 pоці

Через держкордон в Україні вільно можна перевозити не більше 10 тисяч євро. Більші суми потрібно…

6 години ago

Штрафи за ухилення від мобілізації зростуть у 30 разів: скільки доведеться платити

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт №10379, який передбачає посилення відповідальності за військові правопорушення…

7 години ago