facebook

Нова небезпека знеболюючих ліків

Американські вчені повідомили про новий негативний аспект впливу знеболюючих препаратів на організм людини.За словами експертів з США, використання ліків, що містять ібупрофен і аспірин, незважаючи на їх ефективність в полегшенні болю, може завдати шкоди людині.

“Анестезуючі препарати, особливо ті, які засновані на ібупрофені та аспірині, мають типові побічні ефекти: діарея, кислотний рефлюкс, запор. Іноді пацієнти з такими симптомами навіть не підозрюють, чим вони викликані”, – заявляють дослідники.

Особливо часто, кажуть лікарі, в цьому відношенні страждають жінки, використовуючи ці ліки для полегшення болю, пов’язаного з менструальним циклом.

Експерти попередили: ця звичка може привести до серйозних проблем зі шлунково-кишковим трактом.

Лікарі сказали, що позбавлення від болю за допомогою таблеток є звичайним явищем в житті багатьох людей. Тим часом, знеболюючі слід використовувати як крайній захід лише після того, як інші методи виявилися безсилі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Біль можна заспокоїти, збільшивши фізичну активність, а також споживання вітаміну B. Спазми можна усунути за допомогою компресів. Таблетка – це винятковий метод”, – сказали експерти.

Нагадаємо, що Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ввела тимчасову заборону на продаж і використання однієї з серій болгарської вакцини проти БЦЖ через летальний випадок після введення імунобіологічного препарату.

Також міжнародна група вчених із Великобританії і Німеччини ідентифікувала 24 нові препарати, які потенційно зупиняють старіння і продовжують життя людей.

Додамо, що британське агентство з використання лікарських препаратів і товарів медичного призначення встановило, що популярний препарат “Диклофенак” на сорок відсотків підвищує ризик серцевого нападу. Аналогічна ситуація й з іншим знеболюючим під назвою “Вольтарен”, який також містить диклофенак натрію.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...