facebook

Новий удар по аліментниках: боржникам можуть заборонити займати керівні держпосади

Якщо боржник відмовиться виконувати суспільно-корисні роботи, на нього чекатиме 2 роки ув’язнення.

Міністерство юстиції підготувало черговий пакет законопроектів під назвою “Чужих дітей не буває. Частина 2”. Пропонує суттєво збільшити суму штрафів для боржників і навіть заборонити їм займати керівні посади на держслужбі та балотуватися у депутати.

Ірина Луценко пропонує не пускати на високі посади злісних аліментників
заборонити їм займати керівні посади на держслужбі та балотуватися у депутати.

Ірина Луценко пропонує не пускати на високі посади злісних аліментників
заборонити їм займати керівні посади на держслужбі та балотуватися у депутати.

Про це йдеться в сюжеті “Сніданку з 1+1”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо аліментник рік не сплачує боргу, суму виплати збільшать на 20%. А якщо боржник зволікає з аліментами понад два роки  – потім заплатить на 30 відсотків більше.  І вдвічі більше доведеться платити 3-річним боржникам.

Тим, хто не сплачує аліменти 6 місяців і більше, у Міністерстві юстиції хочуть заборонити займати керівні держпосади і навіть балотуватися у депутати. Крім того, пропонують зміни й до Кримінального кодексу. Якщо боржник відмовиться виконувати суспільно-корисні роботи, на нього чекатиме 2 роки ув’язнення.

Про нові ініціативи на своїй сторінці у Facebook написав Міністр юстиції Павло Петренко. Користувачі розділилися. Хтось – за нові зміни. А чимало батьків вважають, система недосконала.

Від 6 лютого вже діють суворі покарання за несплату аліментів. Боржникам можуть тимчасово заборонити виїзд за кордон і позбавити водійських прав. Також їх можуть відправити на суспільно-корисні роботи.

За час дії нового закону у реєстр злісних неплатників аліментів потрапили вже майже 200 тисяч  осіб. А на користь українських дітей з аліментників вдалося стягнути 824 мільйони гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...