facebook

“Чорний список поповнився”: В Україні знову заборонили ряд відомих ліків

В Україні заборонили ряд лікарських засобів, які виготовили в нашій країні.

Про це повідомляє Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Так, в Україні заборонили оборот незареєстрованих препаратів, які виготовили на українському фармацевтичному підприємстві «Лекхім-Харків» для ринку Узбекистану: «Амброксол», «Дексаметазон», «Нітрогліцерин», «Нитроксолин», «Но-Шпа», «Супрастілін», «Трісептол» і «Цефтріаксон».

Медичні препарати заборонили через зникнення автомобіля з ліками, призначеними на експорт.

Крім того, під заборону потрапила реалізація і застосування німецького пластиру «Діклобене», властивості якого не відповідали специфікації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також заборонили корейську вакцину «Еувакс В» для профілактики гепатиту В через смерть одного з пацієнтів. Остаточне рішення по вакцині візьмуть після розслідування летального випадку.

Через смерть пацієнта тимчасово в «чорний список» заборонених препаратів також потрапила і «Ацетилсаліцилова кислота» виробництва ПАТ «Лубнифарм». Окреме рішення по ній пізніше прийме служба.

Нагадаємо, з 2019 року Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками забороняє реалізацію і застосування чотирьох розчинів для ін’єкцій, які використовують для проведення магнітно-резонансної томографії.

Під заборону потрапили розчини для ін’єкцій «Магневіст», «Магнілеку», «Омніскан» і «Томовіст». Дані розчини використовуються для діагностики виключно шляхом введення для магнітно-резонансної томографії головного і спинного мозку.

Раніше в Україні заборонили продаж і застосування популярного антибіотика на основі цефтріаксону – «Ауроксон». Так, під час лабораторних досліджень кількох серій медикаменту був виявлений зростання бактеріальної флори.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...