facebook

Як і на скільки заробітчани озолотили Україну, з’явилася сума

За результатами минулого року українські заробітчани переказали в країну більше десяти мільярдів злотих. Про це повідомляє Національний банк Польщі.

 

Так, українці, які працюють в країні-сусідці, склали найбільшу частину всіх переказів за рік – 90,4%. Для порівняння, в 2016-му цей показник був на рівні 7,8 мільярдів злотих. Однак за результатами 2017-го з’ясувалося, що всього в Україну надійшло 11,7 мільярдів.

Звернемо увагу, що всього з Польщі в минулому році було відправлено 13 мільярдів злотих.

Нагадаємо, на думку чиновників, спеціальні умови для трудових мігрантів позитивно позначаться на Пенсійному фонді. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Ми пропонуємо стимулювати їх до добровільного страхування. Тобто ми готові давати субсидію сім’ям, де люди працюють за кордоном, за умови, що вони добровільно застрахуються і заплатять внесок хоча б за три місяці», — зазначив він.

 

Їдуть найчастіше в Польщу – як правило, неофіційно працювати на будівництвах і в сільському господарстві, заробити гроші і повернутися. Але все більше таких, хто мріє влаштуватися на добре оплачувану роботу і отримати громадянство в країнах ЄС.

Варто відзначити, що при пошуку роботи за кордоном потрібно бути вкрай обережним, адже шахрайство у цій сфері процвітає.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...