facebook

У Кам’янці-Подільському вкрали понад 3 млн грн на ремонті доріг

Органами прокуратури спільно з іншими правоохоронними органами вживаються заходи до виявлення та розкриття правопорушень у сфері бюджетних відносин.

 

Об’єктом особливої уваги правоохоронців наразі є законність та ефективність використання бюджетних коштів, виділених на будівництво та ремонт автомобільних доріг.

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено факт розтрати бюджетних коштів, виділених на ремонт дорожнього покриття на території Кам’янець-Подільського району.

Встановлено, що із бюджету на проведення поточного середнього ремонту дороги державного значення Т-23-17 Кам’янець-Подільський – Стара Ушиця виділено більше 13 млн. грн. На підставі договору, укладеного у 2017 році між Службою автомобільних доріг в області та одним із товариств, останнє взяло на себе зобов’язання провести відповідні роботи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В ході ревізії, проведеної Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області, здійснено контрольний обмір та відбір зразків улаштованого асфальтобетонного покриття, за результатами яких встановлено невідповідність улаштованого вирівнювального шару задекларованим у договорі вимогам щодо товщини та якості.

Внаслідок цього за попередніми підрахунками з бюджету безпідставно сплачено більше 3 млн. грн.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Віталій Гриньків, за вказаним фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділу Кам’янець-Подільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.

На даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

За даними прес-служби прокуратури Хмельницької області.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...