facebook

“П’яний в дрова”, влаштував справжнє побоїще в центрі Львова: Одіозний помічник депутата намагається уникнути правосюддя

У вівторок, 22 травня, о 9:00 у Франківському районному суді Львова розглядатимуть справу Ігора Хміля – колишнього помічника народного депутата 7-го скликання Верховної ради Володимира Пилипенка.

У Страсну п’ятницю 6 квітня цього року близько 21:20 на вулиці Зеленій, 313 у Львові трапилось ДТП за участі шістьох автомобілів: 2-х BMW, SsangYong, KIA, Audi і Chevrolet.

Їдучи із значним перевищенням швидкості на автомобілі «BMW-528» р.н. ВС 8590 ЕІ Ігор Хміль, будучи в нетверезому стані (2,29 проміле) влаштував побоїще 4-х припаркованих біля церкви автомобілів і вилітаючи на зустрічну смугу, врізався у ще дві автівки, які рухались по своїй смузі. В результаті 6 автомобілів одержали значні пошкодження, серед яких автомобіль «BMW-Х3», який вже не підлягає ремонту.

Управлінні патрульної поліції матеріали справи лежали безрезультатно впродовж місяця, протокол був складений лише 27 квітня, а адмінматеріали були передані у Франківський суд Львова лише 7 травня під тиском потерпілих. Слідчий НП Боровець Богдан Романович, у складеному висновку чомусь допускає помилки в реєстраційному номері автомобіля порушника та в ініціалах неповнолітньої Креховецької Наталії, ще й повертає йому водійські права. Результатів аналізів не витребовує з медичної установи і без них направляє свій висновок в УПП. Патрульна поліція лише 26 квітня дає цей запит після чисельних звернень потерпілих (згідно довідки 8-ї міської клінічної лікарні № 775 від 27 квітня в його крові містилось 2,29% етанолу!), а Ігор Хміль і далі роз’їжджає по місту, становлячи реальну загрозу для оточуючих”, – розповідає одна із потерпілих у ДТП пані Оксана.

На сьогодні у Франківському районному суді м.Львова в провадженні судді Ростислава Козюренка за даним правопорушенням перебуває дві адміністративні справи:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

1. дата надходження – 3 травня 2018 р.;
№ 465/2543/18 –порушення ПДР за ст.124 КУпАП;

2. дата надходження – 7 травня 2018 р.;
№ 465/2639/18 – керування транспортними засобами в стані сп’яніння за ст.130 КУпАП;

Проте, це не перший випадок правопорушення та уникнення відповідальності Хміля.

Так, 27 вересня 2016 року на нього був складений протокол УПП за керування автомобілем в нетверезому стані (2,23 проміле!), але постановою Франківського районного суду м.Львова (суддя Кузь В.Я.) від 28 грудня 2016 адміністративне провадження відносно Ігора Хміля було закрите у зв’язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення.

Вдруге, 3 березня 2017 р., на нього був складений ще один протокол за керування автомобілем в нетверезому стані – і знову ж постановою Франківського районного суду Львова (суддя Мартинишин М.О.) від 6 червня 2017 р. адміністративне провадження відносно Ігора Хміля було закрите у зв’язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення.

Потерпілі побоюються, що й цього разу екс-помічник нардепа “вийде сухим із води”.

“На слухання цієї справи суддя виділив лише 10 хвилин. Скоріш за все, Хміль не з’явиться, і справу відкладуть. А за законом, адміністративне правопорушення розглядається у п’ятнадцятиденний строк від дати одержання судом матеріалів справи. Також Хміль знову, небезпідставно, сподівається на сплив 3-ох місячного терміну правопорушення, а суддя Ростислав Козюренко йому в цьому потурає”, – кажуть потерпілі.

Варто зазначити, що суддя, який розглядатиме справу Ігора Хміля, Ростислав Козюренко й сам у 2012 році був звинувачений у ДТП за участі велосипедиста, сказано у матеріалі ІА ZIK.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...