facebook

В перший клас за жеребкуванням: Батьки обурені нововведенням Міносвіти

У школах почали вирішувати долю першачків, батьки яких хочуть відправити дітей на навчання не за місцем проживання, а до закладу на власний вибір. За новими правилами, таке зарахування відбувається шляхом жеребкування, і до процедури вже є чимало нарікань, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Журналісти відвідали одну зі шкіл Києва, відому поглибленим вивченням іноземної мови. Там для жеребкування підготували прозору кулю та капсули з-під іграшок із шоколадних яєць, у котрі вклали папірці з числами від 1 до 34. Саме стільки дітей претендує на вільні місця, котрих у школі всього 8. Батьки мали по черзі виходити і витягувати яєчко, а “прохідними” ставали номери від 1 до 8.

Після процедури чимало батьків обурилися тим, що їх викликали за алфавітом. “Треба так, як ми подавали заяву. Чому ми подали перші, а пішли останні”, – казала одна з мам. Те, що викликали батьків до жереба у алфавітному порядку, викликало сварку і в іншій школі, де на на 5 вільних місць було 103 бажаючих. Там вакантні місця закінчилися, ще коли половина батьків не дійшла до жереба.

Такі процедури мають пройти в усіх школах, де є вільні місця, а на них є черга з бажаючих. Впоратися слід до 15 червня, а батькам, які не потрапили до навчального закладу через лотерею, опускати руки не варто, бо потрапити до бажаної школи після жеребкування можна – в разі, якщо з’явиться вільне місце. Тоді адміністрація прийме документи від тих, хто подасть їх першим.

Тим часом у міністерстві освіти на наступний навчальний рік планують знову оновити такий оновлений порядок зарахування до школи. Там мріють зробити загальну електронну чергу, аналогічну тій, що існує до дитячих садочків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...