facebook

Кинули пляшку в голову і намагалися добити: десятки ромів намагалися розправитися з перехожим

У понеділок, 11 червня, в столиці України відбулося серйозне НП за участю ромов, які напали на перехожого. Про це повідомила мешканка столиці Юлія Попова на своїй сторінці в соцмережі.

«Мій молодший син з друзями проходив в районі Вокзалу -Ультрамарин. Побачили натовп циган, які біжать на них, злякалися і побігли від них. Син біг останнім. Йому в голову прилетіла пляшка. Він впав, втратив свідомість. Очумався у калюжі крові,- над ним стоїть щуплий циган і запитує – “Ти теж з ними?” – “Викличте швидку” – попросив син і отримав удар пляшкою по голові. Швидку природно ніхто не викликав», – зазначила вона.

За словами жінки, в результаті атаки ромів, медикам довелося накласти її синові сім швів.

«Спасибі, не добили, живий. 300 циган стоїть табором на Вокзалі у Ультрамарину», – підкреслила вона.

У той же час сам хлопець уточнив, що на нього напали близько 40 чоловік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, ромам в Україні дуже важко влаштуватися на постійну роботу. В країні налічується 250 тис. ромів, які стикаються з проблемою пошуку роботи. Про це заявила виконавчий директор правозахисного фонду «Розвиток» в Мукачево Наталія Козир.

Вона каже, що у ромів мало варіантів працевлаштування, через що багато з них заробляють на власних дітях.

«Роми і раніше народжували багато дітей. І зараз. Іноді біля табору немає виходу, і вони живуть за рахунок дітей, вірніше грошей на дітей», — пояснила Козир.

Вона каже, що активно народжують молоді жінки. Правда, деякі з них потім відмовляються від дітей, однак їх відразу ж всиновлюють бабусі. Таким чином дитина залишається в сім’ї, а розмір допомоги на усиновлену більше.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...