facebook

У Сумах червоно-чорний стяг вивішуватимуть разом із державним

Депутати Сумської міської ради підтримали проект рішення «Про використання бойового червоно-чорного прапора на території міста Суми». Відтепер революційний стяг майорітиме поряд із державним на будівлях держорганів у пам’ятні дні.

Про це інформує прес-служба Сумської міськради.

Повідомляється, що перш ніж ухвалити цей документ, депутати розглянули три проекти рішення, які надійшли від Олександра Зименка, Володимира Чепіка та фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Врешті, за ініціативи міського голови Олександра Лисенка сформували спільний документ, в якому врахували пропозиції та зауваження всіх авторів, істориків та громадськості.

Наголошується, що це рішення депутати ухвалили з метою виховання патріотизму, відновлення історичної справедливості, розуміючи ідеологічне значення червоно-чорного прапора – прапора Організації українських націоналістів (революційної), який майорів в Сумах на перших масових демонстраціях в 1990-му році. Міськрада також нагадує, що під цим прапором проходили акції голодування студентів, Революція Гідності та триває війна з РФ сьогодні.

Згідно з ухваленим рішенням, відтепер в пам’ятні дні на будівлях комунальної власності, у яких розміщуються виконавчі органи, установи та організації міської ради, одночасно з розміщенням Державного Прапора України вивішуватимуть і бойовий червоно-чорний прапор.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Так само чинити депутати рекомендують і органам виконавчої влади, об’єднанням громадян, підприємствам, установам та організаціям.

Разом з тим, 5 канал розповідає, що перед сесією прихильники ініціативи влаштували автопробіг вулицями міста із обома прапорами. На акцію зголосилося півсотні містян.

«Якщо на нашій раді, на наших адмінбудівлях буде вивішений прапор української боротьби, то, я думаю, що жодна сепаратистська наволоч не зможе ступити через поріг нашої ради. У певному сенсі це навіть оберіг», – заявив організатор автопробігу Максим Галицький.

«Варто тільки з’їздити на східний фронт, аби зрозуміти і побачити, що там червоно-чорний прапор – дуже важливий інструмент», – вважає учасник автопробігу Дмитро Амосов.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...