facebook

Гройсман заговорив про посилення повноважень прем’єра

Очільник Уряду України Володимир Гройсман заявив, що роль прем’єр-міністра у виконавчій владі має бути однозначно посилена.

Прем’єр-міністр України заявив, що до Конституції України потрібно внести зміни для ліквідації дуалізму влади і закріпити принципи місцевого самоврядування. Про це він сказав у інтерв’ю виданню «Обозреватель».

«Базові принципи місцевого самоврядування треба закріпити у Конституції – це раз. Ліквідувати дуалізм влади – це два. Після цього прем’єр і уряд мають отримати чіткіші повноваження, що повністю збігатимуться з обсягом і повнотою їхньої відповідальності – це три», – сказав Гройсман.

Також він додав, що треба ліквідувати депутатську недоторканність, тобто зробити іншу процедуру її позбавлення.

«Недоторканність як протидія можливому тиску є в усьому світі, але вона має бути обмежена, а механізм притягнення до відповідальності має бути швидшим і простішим», – сказав Гройсман.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він додав, що роль прем’єр-міністра у виконавчій владі має бути однозначно посилена.

«Проблема в тому, що український прем’єр-міністр не має права навіть видавати розпорядження, накази. Їх приймає лише колегіальний орган. Це розмита відповідальність, розмиті повноваження. Видати наказ прем’єр-міністр також не може – є лише рішення уряду, постанови уряду, доручення уряду. Прем’єр може дати доручення, зібрати Кабінет міністрів, внести подання уряду з певних питань», – сказав Гройсман.

Він наголосив, що повноваження прем’єра мають бути посилені одночасно з посиленням персональної відповідальності.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...