facebook

У Чернівцях жінка перетворила квартиру у смітник, а 94-річну маму вигнала жити в під’їзд

Мешканка Чернівців живе на сміттєзвалищі, яку влаштувала у власній квартирі, а 94-річну матір виставила на сходовий майданчик.

 

 

Тепер та живе між сходовими прольотами, сама ж жінка – з собаками і кішками в захаращеній квартирі, без газу, світла і води – їх відключили за несплату. Сусіди бояться пожежі, кажуть, живуть як на пороховій бочці.
Антоніні Євгенівні 94 роки. Нічого не чує і майже не ходить. Кілька місяців бабуся живе в прольоті між поверхами. Так вирішила її дочка. Сусіди не раз намагалися відправити бабусю в геріатричний пансіонат, але дочка Вікторія – проти.

Пластикові пляшки, рвані речі і стара побутова техніка, – все, що люди викидають, чернівчанка тягне до себе додому. За останніх три роки сміттям вона заповнила до стелі трикімнатну квартиру.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Страшні блохи в під’їзді, таргани, черві, щури. Там, напевно, вже скоро гадюки заведуться”, – скаржиться мешканка будинку Дарина.

Звалище в будинку вже понад 10 років. Мешканці розповідають: куди тільки не зверталися. Навіть до медиків. Але марно.

“Викликали 17 бригаду, вони кажуть: “З сокирою не кидається, ми нічого зробити не можемо”, – говорить мешканець будинку Михайло Ципко.

“Тільки за заявою родичів. А родичів, як таких немає. Тут мама і дочка – вони ж один на одного не напишуть заяву”, – пояснює директор приватного підприємства “Регіон-Сервіс” Віктор Мельничук.

Час від часу проблемну квартиру вичищають комунальники. Але її господиня Вікторія Пасічник із завидною завзятістю збирає сміття знову і знову.

“Не може одна людина тримати в облозі 100-150 осіб. Кожен власник житла зобов’язаний забезпечити належне санітарне утримання квартири, її ремонт, благоустрій території і не завдавати шкоди своїм сусідам”, – говорить начальник Чернівецької інспекції з благоустрою Сергій Обшанскій.

Так говорить Житловий кодекс України. Але реалізувати цю норму на практиці буває проблематично.

Боротися з ситуацією потрібно так: мешканці повинні звертатися до балансоутримувача будинку. Той – в держпотребслужбу за довідкою про стан житла, потім до міськради. Після – ЖЕК або об’єднання співвласників багатоквартирних будинків може подавати до суду. Процедура тривала. Тому фахівці радять мешканцям самим контролювати свого непутящого сусіда.

Згідно із законодавством, наводити порядок можна, коли дасть висновок держпотребслужба. Фахівці постановили: генеральному прибиранні – бути!

“Уже посилилися гризуни, миші і комахи, які можуть викликати ряд серйозних захворювань”, – говорить начальник Чернівецького управління Держпродпотребслужби Сергій Лазарєв.

Але одного лише висновку чиновників мало. Для очищення квартири необхідно також дозвіл хоча б одного співвласника.

Не встигли комунальники увійти в під’їзд, як зверху посипався сміття. Це Вікторія вирішила забратися сама.

Вигрібали сміття три дні. Після цього провели санобробку всього приміщення. Антоніну Євгенівну відправили в лікарню. А Вікторію як могли утримували від спроб повернути мотлох в квартиру.

Як повідомлялося, жителі будинку в центрі Одеси страждають через щурів, один з них упала в коляску до дитини. За підрахунками жителів, у дворі живе вже більше сотні гризунів. Люди кивають на 80-річну сусідку.

“Вона складує мотлох у себе вдома вже десятки років. Ми терпіли запах до останнього, але тепер через щурів тут просто неможливо знаходитися”, – нарікає наша співрозмовниця, додаючи, що щодня бачить, як бабуся підгодовує гризунів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...