facebook

МВС України придбає 55 французьких гелікоптерів

Для системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС придбає 55 гелікоптерів
Про це повідомляє прес-служба МВС.

A multi-role military helicopter EC 725 by Airbus Helicopters is pictured at an international military fair in Kielce, southern Poland September 2, 2014. The company is competing to supply Poland with helicopters in the ongoing army modernisation programme. REUTERS/Kacper Pempel/File Photo

В суботу, 14 липня, в Кабінеті міністрів України було підписано контракт між МВС і французькою компанією Airbus Helicopters.

Вертольоти французького виробництва допомагатимуть нести службу Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужбі.

За умовами угоди, МВС отримає 55 гелікоптерів моделей H225, H145 і Н125. Загальна сума купівлі складе 551 млн євро, 465 млн євро з яких будуть взяті в якості кредиту у державного казначейства Франції. В комплекті з транспортними засобами, Україна отримає сервісне обслуговування гелікоптерів, техніків та інструкторів, які навчатимуть персонал. МВС пояснило угоду необхідністю оновлення авіапарку.

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть: порятунок та громадський порядок, кримінальні розслідування, антитерористичні та спеціальні місії, охорона державного кордону й безпека на дорогах.

Перші чотири гелікоптери прибудуть в Україну вже до кінця року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...