facebook

Канада підтвердила невизнання анексії Криму

Канада підтвердила свою повагу до територіальної цілісності України і засудила анексію півострова Крим, закликавши також до звільнення українських політв’язнів.

Про це йдеться у заяві уряду Канади.

В уряді Канади наголосили, що анексувавши Крим, Росія порушила міжнародне право, і що жодна країна не має права силою змінювати кордони інших держав.

“Канада підтверджує своє незмінну повагу до територіальної цілісності України та засуджує дії, вжиті Росією для насильницької інтеграції Кримського півострова в Росію, в тому числі через відкриття мосту через Керченську протоку в травні 2018 року”, – йдеться у заяві.

У канадському уряді висловили занепокоєння порушеннями прав людини у Криму, зокрема репресіями незгодних, арештами активістів, тортурами, затриманнями і зникненнями.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми закликаємо до звільнення всіх незаконно затриманих українських громадян, у тому числі Олега Сенцова, які були вивезені до Росії та засуджені судами, юрисдикцію яких в Криму ми не визнаємо” – заявили в уряді Канади.

“Канада твердо підтримує народ України. Міжнародне співтовариство повинно зберігати тиск, у тому числі через економічні санкції, доки Росія не почне поважати міжнародне право та суверенітет України” – йдеться у заяві.

Як повідомлялося, 25 липня Держдеп оприлюднив політику США щодо Криму, в основі якої – досвід країн Балтії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...