facebook

У Львові група молодих поляків вчинила провокацію на Цвинтарі Орлят

У суботу, 28 липня, на території польського військового Цвинтаря Орлят група чоловіків спробувала пошкодити дерев’яні реставраційні щити навколо скульптур левів. Одного з нападників затримала поліція. За попередніми даними, йдеться про групу молодих поляків.

 

 

Інформацію про інцидент поширив директор ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай. За його словами, о 16:30 близько десяти молодиків спортивної статури розпочали розбирати реставраційні щити, які закривають скульптури двох левів біля арки на вході до польських військових поховань.

«Вони пошкодили щити, повиривали цілі шматки і рушили до входу. Вже на вході цих людей спробувала затримати наша охорона. Однак чоловікам вдалося вирватися за браму і там вони почали розбігатися хто куди», – прокоментував  деталі інциденту Михайло Нагай.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під час конфлікту провокаторів з охороною по вул. Мечникова проїжджала машина патрульної поліції. Поліції спільно з охороною цвинтаря вдалося затримати одного з провокаторів.

«Цей чоловік польською повідомив, що вирішив «визволити левів». Це абсолютно неприпустима поведінка, яку інакше як провокацією назвати не можна», – заявив директор Личаківського цвинтаря Михайло Нагай.

Правоохоронці встановлюють особу затриманого і мотиви вчинку.

Пізніше,  вдалося з’ясувати, що затриманий назвався мешканцем Кракова. Його ім’я Матеуш Пасек. Чоловік також розповів, що у групі було 9 осіб. Всі вони зупинилися в одному з львівських хостелів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...