facebook

До Землі летить астероїд, який не можна збивати, – український вчений

Трохи більше ніж через 10 років астероїд наблизиться до Землі, проте загрози зіткнення з нашою планетою немає. У той же час і збивати його теж не варто.

Про це розповів в ефірі ObozTV український вчений, радник голови Національного космічного агентства України Едуард Кузнєцов.

За його словами, технічний прогрес людства поки не дозволяє охопити більшу частину космосу – вчені з Землі отримують всього 7% інформації з-за меж нашої планети, тому немає можливості точно визначити, коли і звідки з’явиться астероїд, небезпечний для Землі.

Вчений акцентував увагу на найбільш системному дослідженні астероїда Апофіз, який наблизиться до Землі, за попередніми дослідженнями, 13 квітня 2029 року.

«Дослідники підрахували ймовірність зіткнення цього астероїда з Землею: вона дорівнює нулю, тому хвилюватися особливо не потрібно. Він пролетить і полетить далі. Хоча можуть з’являтися непередбачувані впливи на траєкторію Землі та інших малих планет. Саме тому весь час робиться системний моніторинг космічного простору», – додав Кузнєцов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У той же час він вважає, що космічний «кругляк» краще не чіпати, оскільки в разі його вибуху можуть бути непередбачувані наслідки для Землі.

«Якщо говорити про знищення астероїда, то варто в першу чергу подумати про наслідки, адже невідомо, куди полетять осколки, і невідомо, чи можна буде їх відслідковувати. Не можна зараз точно його відстежувати, а в разі знищення непередбачувані результати можуть бути саме для нас – землян», – підкреслив Кузнєцов.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...