Порошенко і в Раді запропонували сміливе рішення проблеми «евроблях»

Після масових виступів водіїв автомобілів на реєстрації в європейських країнах і прийняття Верховною Радою двох законопроектів, що стосуються легалізації в Україні авто на «евробляхах», депутати Закарпатської облради зробили оригінальну пропозицію щодо виходу з ситуації, що склалася.

Вони звернулися до керівництва держави з закликом про недопущення прийняття парламентом законопроектів, що регулюють розмитнення автомобілів з європейськими номерами.

Депутати обласної ради 31 липня направили звернення до президента Петру Порошенко, Верховній Раді, народним депутатам від Закарпаття і обласних рад.

У ньому йдеться про стурбованість прийняттям Радою в першому читанні законопроектів №8487 і №8488, якими задекларовано зниження акцизу при розмитненні автомобілів і посилення відповідальності за використання нерозмитнених авто.

У документі зазначено, що, згідно з даними митниці, станом на 1 травня, кількість автомобілів з іноземною реєстрацією, які з початку 2016 року було ввезено в Україну, становить трохи більше 2 мільйонів. В Україні на даний час залишаються 351 228 автомобілів, з них 124 519 вже порушили термін перебування.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як нагадали закарпатські депутати, в разі прийняття законопроектів в нинішньому вигляді, громадяни, які користуються авто з Єврономер, матимуть 180 днів з дати впровадження нововведень для реєстрації транспортного засобу згідно з українським законодавством.

Якщо ж хтось не встигне — буде оштрафований за порушення митних правил.

«Легалізація старого авто навіть за новими правилами для рядового українця залишається дорогим задоволенням. Значно ускладнює легалізацію таких авто і ту обставину, що більшість громадян, які користуються такими транспортними засобами, не є їх власниками.

Фактично вони належать іноземцям. Отже, якщо закони набудуть силу, цілком можливо, що більшість власників авто з єврономер, а це мільйони людей, будуть змушені розібрати свої машини і здати на металобрухт», — йдеться в зверненні.

З огляду на зазначене, а також з метою зняття соціальної напруги, яка породжує непередбачувані прояви, Закарпатська облрада пропонує вирішити проблему щодо розмитнення таких автомобілів в такий спосіб: встановити, що розмір платежів при розмитненні вживаного автомобіля з іноземною реєстрацією не перевищуватиме 10% від його вартості з введенням обов’язкового технічного огляду такого авто.

tanya

Recent Posts

Кінець війни в Україні: залишилося два дні – стартують мирні переговори, подробиці

Чого від них чекати За три дні розпочнуться мирні переговори щодо припинення війни росії проти…

56 хв. ago

Погіршення погоди скоро накриє багато областей, але надовго воно не затримається.

Погіршення погоди скоро накриє багато областей, але надовго воно не затримається. Погода в Україні буде…

2 години ago

Сухо, сонячно та тепло: синоптик Діденко попередила про гарну зміну погоду

За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 27 квітня, антициклон витіснить дощі з України.…

3 години ago

Придатних до військової служби поділять на 4 категорії, – Міноборони

4 травняв в Україні скасують статус "обмежено придатний" для військовозобов'язаних. А ті чоловіки, які отримали…

13 години ago

Пенсій більше не буде: у ПФУ скінчилися гроші – офіційне попередження

Що кажуть у відомстві ПФУ припинив виплати пенсіонерам Пенсійний Фонд України у своєму телеграм-каналі оголосив…

15 години ago

Кінець війни скасовується: ТЦК почали виписувати повістки на 2025 рік – що відбувається

Адвокати висловилися з цього приводу Адвокат із Житомира розповів про те, що чоловікам почали видавати…

16 години ago