facebook

У Києві хочуть закрити десятки ТРЦ, лікарень і шкіл: названо причину

У Києві ДСНС через порушення правил пожежної безпеки вимагає призупинення роботи 33 торговельно-розважальних центрів, лікарень і навчальних закладів.

До столичного адміністративного суду вже подано позови щодо всіх об’єктів, на яких виявили порушення, пишуть “Українські новини”. Серед торговельно-розважальних комплексів, в яких не дотримуються норм, вказані універмаг “Україна”, ТРЦ “Sky Mall” і “New Way”.

Також до списку внесені 3 лікарні зі стаціонарним лікуванням і 9 дитячих садків та шкіл, назви яких поки не оприлюднили. Станом на 2 серпня рішення за позовами ДСНС ще не ухвалене. Якщо суд задовольнить їх, то всі 33 об’єкти частково “заморозять”.

Нагадаємо, що масові перевірки дотримання норм пожежної безпеки стартували в Україні навесні цього року. Однією з причин таких рейдів була березнева трагедія в Росії, коли у кінотеатрі ТРЦ “Зимова Вишня”, що у Кемерово, сталася пожежа. У ній загинули понад 60 осіб, зокрема і діти.

Як писав OBOZREVATEL, навчені гірким досвідом сусідньої країни, українські чиновники почали бити на сполох через тотальне ігнорування власниками ТЦ правил безпеки.

У деяких з них не тільки були відсутні плани евакуації, а ще й заблоковані запасні виходи. В результаті фахівці ДСНС виявили понад 400 порушень у місцях масового скупчення людей: навчальних закладах, торговельних центрах і лікарнях.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...