facebook

Вже плаче три дні: з’явилися нові подробиці про виховательку, яку звинуватили в побитті дітей в одеському притулку

Вихователька притулку “Світанок” в Одеській області, яку звинуватили в побитті дітей, до сих пір не може відійти від шоку, тому що її люблять діти. Про це розповіла керівник Одеської обласної служби у справах неповнолітніх Алла Кирияк.

 

Так, 7-річна дівчинка, яка поскаржилася на відео, що її б’ють, зараз знаходиться в тому ж притулку.

“Зверніть увагу, що на відео вона говорить про кривдницю Тітусю Раєчку. Це вихователька, яка вже три дні плаче і не може прийти в себе після почутого. Вона вийшла з відпустки і перша, хто кинувся до неї назустріч з розпростертими обіймами, – саме ця 7-річна дівчинка. Це взагалі найулюбленіша вихователька у дітей”, – каже Кирияк.

У той же час чиновник визнає, що в “Світанку” є проблеми.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Так, у нас штат укомплектований наполовину. Тому що далеко не всі хочуть працювати з такими складними дітьми за такі низькі зарплати. Тут покинуті діти, є жертви насильства, вони з підвищеною агресивністю. Звичайно, все це не може не відбиватися на відносинах в притулку “, – говорить Кирияк.

Також вона запевняє, що з дітьми займаються: навчають комп’ютерній грамотності, проводять майстер-класи, з ними працює психолог.

“Нам багато допомагають волонтери. Ось і в неділю дітей виводили в Зелений театр на батути. Ця 7-річна дівчинка пострибала, потім піднялася на лавочку, і там її зустріла поліцейська, яка замість того, щоб допомогти дитині, дізнатися, де її батьки, просто записала відео. А заяву до поліції подала тільки через півтора дня. Зараз ця дівчинка у притулку, вона відкрита, товариська. Але, звичайно, зараз проходить перевірка, і якщо факти підтвердяться, то будуть вжиті заходи”, – говорить Кирияк.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...