Categories: Росія

Обвал ринку в Росії: Медведєв пригрозив США війною

Можливе подальше посилення економічних санкцій проти Росії розцінюватиметься як оголошення економічної війни.

Таку заяву зробив прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв. При цьому він запевнив, що Росія буде змушена відповідати економічними, політичними чи іншими методами, повідомляє ТАСС.

“Розмови про майбутні санкції я б не хотів коментувати, але можу сказати одне: якщо піде щось типу заборони діяльності банків або використання тієї чи іншої валюти, то це можна буде назвати абсолютно прямо оголошенням економічної війни. І на цю війну необхідно, треба буде реагувати – економічними методами, політичними методами, а, в разі необхідності, й іншими методами. І наші американські друзі це повинні розуміти”, – сказав російський прем’єр.

При цьому російський прем’єр визнав, що санкції так чи інакше впливають на економіку країни. “Нічого хорошого у цьому немає, тому що будь-якого роду обмеження зрештою позначаються на самопочутті економіки, на рухові курсу валют”, – додав Медведєв.

Він стверджує, що санкції були введені, “щоб обмежити нашу країну, але все це робилося неодноразово”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, у Росії знову впав фінансовий ринок на тлі повідомлень про можливе посилення санкцій США проти цієї країни.

Варто зазначити, що ще 9 квітня 2018 року рубль продемонстрував найрізкіше падіння за три останні роки. Обвалилися також і національні біржові індекси Росії.

Міжнародні інвестори після введення США нових санкцій проти Росії почали стрімко позбуватися російської валюти. За 9 квітня долар виріс на два рублі – до 60. Цей день ЗМІ прозвали “чорним понеділком”. Однак понеділок змінив не менш чорний вівторок – курс долара на російському ринку вперше з грудня 2016 року наблизився до рівня 64 рублі за долар, а курс євро наблизився до рівня 79 рублів.

Таким чином у квітні національний ринок акцій РФ втратив понад 2,7 трильйони рублів, а його капіталізація знизилася на сім відсотків.

annashchesna

Recent Posts

Війна закінчиться у 2024 році: путін уже готується злити свою армію – спливли подробиці

Експерт розповів, що задумав російський диктатор і коли закінчиться повномасштабна війна Політолог Андрій Піонтковський в…

2 години ago

Помер через 2 дні після візиту до ТЦК: що відомо про розслідування гучної справи

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження, а омбудсман узяв справу на особистий контроль. Поліція Хмельницької області…

4 години ago

Ухилянтів аж трясе: мобілізацією все не обмежиться

Що чекає на українців, які порушать закон До набрання чинності закону про мобілізацію залишилося не…

4 години ago

“Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?

Синоптики повідомляють українців про те, де варто очікувати погіршення погоди прямо на Великдень. За всю…

7 години ago

Терміново! Жiнкам цих 17 пpофесій потpібно з’явитися дo ТЦК для поcтановки на oблік і онoвлення даних. Список професій

Вже цього місяця, 18 травня, набуде чинності новий закон про мобілізацію. Вже цього місяця, 18…

7 години ago

“Насувається жорстке посилення мобілізації, є повний список категорій чоловіків зі збереженою відстрочкою”: ТЦК і повістки

Новий закон про мобілізацію в Україні набуде чинності вже 18 травня 2024 року. Цей документ…

9 години ago