facebook

“Кинули як бомжа, мухи літають”: На Львівщині рідні вбитої жінки стали заручниками бюрократів

У Львівській області родичі вбитої жінки стали заручниками бюрократичної системи – чотири дні її тіло пролежало в морзі без холодильника і розтину, але сім’я так і не отримала дозволу на поховання.

 

 

Виявилося, що дати дозвіл на похорон може дати тільки суддя, а єдиний представник судової влади перебуває у відпустці.

“Нікого тут немає. Ніхто нічого не відкриває”, – розповів брат померлої Йосип Дроздовський, який четвертий день оббиває пороги моргу в райцентрі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Чоловік скаржиться, що розтину тіла його сестри досі не зробили, але й тіла родичам не віддають.

“Я як зайшов туди, до моргу – ледь не впав від того страху, що там робиться. Кинули як бомжа, вибачте, як у крові була… Мухи літають, немає там ні холодильної камери ніякої, нічого”, – поділився він своїми враженнями.

У свою чергу, місцевий судмедексперт виправдовується тим, що холодильника чекають вже два роки, а розтин не роблять, тому що немає рішення суду.

“Тільки за рішенням суду ми працюємо – ми проводимо експертизу трупів, зараз поки рішення суду ми не маємо. З понеділка немає суду, немає судді у нас зараз в районі – тому така ситуація”, – заявив судмедексперт Жидачівського моргу Володимир Гаврущенко.

У районному суді підтвердили – у них немає кому працювати.

“У одного – закінчилися повноваження, інший – у відпустці”, – повідомила Віра Особа, керівник апарату Жидачівського райсуду.

Справу направлено на розгляд до апеляційного суду, а поліція стверджує, що також не може нічим допомогти, тому що і у них зв’язані руки нормами закону.

“У зв’язку з тим, що не проводиться експертиза – це затягує процес розслідування кримінальних проваджень”, – пояснив начальник слідчого відділення Жидачівського відділу поліції Андрій Климович.

Можна було провести інші подальші експертизи, і, відповідно, швидше ухвалити рішення про направлення провадження до суду. А поки апеляційний суд вирішував, якому району передати справу покійної сестри Йосипа – той пішов до чиновників, щоб запитати, коли морг обладнають холодильником. Перед камерами вони божаться – скоро.

“Знайшли таке обладнання, яке коштує 25 тисяч гривень. Уже зараз ми перерахували більшу частину коштів, буде займатися підприємець, який повинен придбати дане обладнання для моргу, вже більша частина коштів є. Ми десь сподіваємося, що до кінця серпня це буде обладнано”, – пояснила Світлана Самсонова, керівник апарату Жидачівської РДА.

Коли матеріал готувався до ефіру, журналістам подзвонив брат померлої і повідомив, що після їхнього візиту рішення суду підписали, розтин зробили, а тіло віддали родичам, і, на п’ятий день, її нарешті поховають.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...