facebook

Скільки торгово-розважальних центрів виявились небезпечними

У Службі надзвичайних ситуацій вимагають закрити 13 торгово-розважальних центрів у Києві. У судовому позові пояснюють – грубі порушення правил пожежної безпеки загрожують життю відвідувачів та працівників.

Масштабні перевірки ТРЦ розпочалися ще в квітні після трагедії в російському Кемерові. Тоді через пожежу загинуло 64 людини, здебільшого діти. Експерти кажуть, що п’ять місяців потому ситуація з безпекою в розважальних центрах України суттєво не покращилась, йдеться у сюжеті ТСН.

В акті перевірки дотримання правил пожежної безпеки торгово-розважального центру на Одеській площі у квітні було зафіксовано 57 порушень. У серпні змінилося небагато – не щільно зачинені двері між поверхами та приміщеннями дозволять диму та вогню швидко розповсюджуватись будівлею. Через заблоковані вікна чадний газ присипатиме тих, хто намагається знайти вихід. Кавовий автомат у вузькому проході при паніці може наробити лиха. Відкриті розподільчі коробки та подовжувачі на дерев’яних підставках.

“Ми подаємо до суду з вимогою призупинити роботу того чи іншого об’єкту у випадку виявлення грубих порушень норм та правил пожежної безпеки. Цей об’єкт призупиняє роботу, допоки не усуне порушення”, – розповів заступник начальника Головного управління ДСНС України у Києві Назар Козяр.

У списку небезпечних – 13 столичних ТРЦ, по Україні їх нарахували більше восьми сотень. Судитися рятувальники можуть роками. І весь цей час порушники і далі працюватимуть, наражаючи на небезпеку відвідувачів, кажуть рятувальники.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...