facebook

У Сумах поховали солдата, який загинув внаслідок російсько-української війни ще у 2014 році (відео)

Його останки знайшли у 2017 році пошуковці гуманітарної місії «Чорний тюльпан».
На Сумщині попрощалися з бійцем 27 Сумської реактивної артилерійської бригади, який загинув 3 вересня 2014 року внаслідок обстрілу з реактивної системи «Смерч» з території Росії, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на офіцера командування 27 Сумської реактивної артилерійської бригади Олександра Куришка.

«Внаслідок такого обстрілу було вбито того дня 17 військовослужбовців лише нашої бригади», – зазначив Куришко.

Тоді тіла шістнадцяти бійців знайшли та передали родичам для поховання.

У 2017 році пошуковців гуманітарної місії «Чорний тюльпан» на місце трагедії привів демобілізований боєць Микола Ткаченко, який вижив під час того обстрілу.

«До нас звернувся побратим загиблого воїна і повідомив про те, що його друг досі числиться зниклим безвісти. Група виїхала і в перебігу робіт ми виявили кістки невідомої людини», – прокоментував Радіо Свобода командир пошукового загону «Чорний Тюльпан» Олексій Юков.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Знайдені в одній із воронок матеріали пошуковці «Чорного тюльпану» передали працівникам СБУ для встановлення особи за допомогою ДНК-тесту. У серпні 2018 року тест підтвердив, що останки належать зниклому артилеристу Олександру Буйвалу.

Зазначається, що поховали Олександра на Алеї Слави центрального міського кладовища міста Суми, поруч ще з сімома бійцями його підрозділу.

https://www.radiosvoboda.org/a/29439741.html

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...