facebook

Вакцин вистачає. Вони 100%-ної якості, – Супрун

Комунальні медзаклади України забезпечено високоякісним вакцинами, що пройшли перевірку структурами ООН
Про це відомий лікар та громадський діяч, в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла у суботу, 18 серпня 2018 року, в ефірі програми “PRO здоров’я” на телеканалі Еспресо.TV.

“Вакцини, які зараз закуповуються через державну програму, надходять через ЮНІСЕФ – організацію ООН, яка допомагає купувати вакцини в дуже багатьох країна світу. Всі вакцини, які закуповуються і завозяться в Україну, перевірені Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Вони усі є якісними і безпечними. Це 100%-на гарантія від ЮНІСЕФу”, – зазначила керівник Мінохорониздоров’я.

Також вона запевнила, що Україна наразі повністю забезпечена вакцинами.

“У комунальних (медичних, – ред.) є достатньо вакцин. Останні вакцини, які були не до 100%-го рівня для наших дітей, це була вакцина проти полімієліту. Зараз 400 тис. доз приїхало в Україну і вже розвозяться по клініках”, – додала в.о. міністра.

Але вакцини, які закуповаються через централізовану державну програму, нагадала Супрун, є в розпорядженні “лише комунальних закладів”.

“Вони не знаходяться у приватних закладах… Коли Ви підпишете декларацію з приватною клінікою і вони потім укладуть угоду з Національною службою здоров’я, тоді ми зможемо передати їм вакцини”, – пояснила вона.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...