facebook

Відмовилася від 24 мільярдів: Греція вийшла з-під зовнішнього управління кредиторів

Греція впоралася з кризою і вийшла з-під зовнішнього управління іноземних кредиторів, відмовившись від чергового траншу в розмірі 24 мільярдів євро.

Про це йдеться в повідомленні Європейського стабілізаційного механізму (ESM), передає РБК. За інформацією видання, в країні завершилася третя програма макрофінансової допомоги. Згідно з планом, за останні три роки Греція отримала €61,9 млрд як макроекономічної допомоги і для рекапіталізації своїх банків.
Причому держава могла скористатися залишилися 24,1 млрд євро, передбаченими програмою, проте в підсумку відмовилося від цих грошей. Останній транш Греція отримала в кінці червня в сумі 15 млрд євро. “Це ознаменувало закінчення найбільшого пакету суверенної допомоги в історії, що включає три різні програми.
Завдяки безпрецедентної фінансової підтримки, наданої на дуже вигідних умовах, Греція змогла модернізувати свою економіку і відновити довіру інвесторів”, – було сказано в повідомленні ESM. Видання також нагадало, що Греція перебувала під зовнішнім управлінням іноземних кредитів з 2010 року.
За цей час було реалізовано три програми макрофінансової допомоги від Європейського стабілізаційного механізму. Також в період з 2012 по 2015 роки Греції отримала 141,8 млрд евол позик від Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF). В цілому фонди виділили 203,77 млрд євро на термін більше, ніж 30 років.
Нагадаємо, на початку серпня МЗС РФ вручив послу Греції ноту про прийняття Москвою “дзеркальних заходів” у відповідь на висилку російських дипломатів. Посол Греції Андреас Фріганас отримав особисто в руки ноту про “дзеркальних заходи у відповідь на недружні дії Афін”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...