facebook

Стали відомі подробиці загибелі українського парапланериста у Македонії

Тіло загиблого внаслідок нещасного випадку в Македонії українського парапланериста доставлять на батьківщину 22 серпня

Про це повідомив директор Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев, інформує УНІАН.

Він зазначив, що 17 серпня український спортсмен разом з іншими парапланеристами з України здійснював політ в районі македонського міста Крушево. Всього до групи українців входило близько 20 осіб.

“В цей самий час у згаданій місцевості проходили змагання з парапланеризму British Open, які зібрали значну кількість учасників”, – додав дипломат.

У цьому зв’язку Погорельцев зазначив, що внаслідок подвійного зіткнення у небі громадянина України з громадянином Великої Британії обидва учасники інциденту загинули.

«Громадянину України вдалося відкрити резервний парашут, однак бригада медиків, що прибула на місце приземлення, констатувала смерть українця. Причина смерті – розрив аорти», – повідомив дипломат.

За даними місцевої поліції, британець помер у лікарні. Британський парапланерист був відомим інструктором та мав десятки років досвіду польотів під час змагань.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також Погорельцев сказав, що у Македонії перебувають родичі загиблого – дочка та дружина, які опікуються питаннями доставки тіла загиблого на Батьківщину. Погорельцев додав, що за фактом загибелі парапланеристів прокуратурою міста Прілеп порушено кримінальну справу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...