facebook

Посол у США повідомив гарну оборонну новину для України

Українські та американські експерти готують угоду про передачу патрульних катерів класу Island для посилення українських спроможностей у Чорморському басейні.

Про це повідомив посол України в США Валерій Чалий на брифінгу 21 серпня.

“Ми працюємо над тим, щоб отримати від США катери класу Island, які підсилять наші спроможності у Чорноморському басейні. Ви бачите, яка ситуація складна: Росія нарощує свій тиск і нам потрібно терміново і свої виробляти, і отримувати додаткові можливості.

Сподіваюсь, що ми завершимо успішно цей процес, отримаємо підсилення. Крім того, це пілотний проект запровадження схеми прямих поставок, закупівель. Все, що ми отримуємо на сьогодні від США, йде як допомога. Якщо ми зробимо такий проект, зможемо купувати більш сучасні озброєння у США. Це абсолютно новий рівень, якого не було ніколи, і який США застосовує тільки до союзників”, – сказав Чалий.

Патрульні катери класу Island – це швидкохідні патрульні катери для Берегової охорони США, призначені для патрулювання та пошуково-рятувальних операцій у прибережних водах. 2014-го їх почали виводити зі складу берегової охорони США у зв’язку з заміною на новітні сторожові катери типу Sentinel.

Списані катери поступово передають союзникам по всьому світу. 2015-го три таких катери були передані ВМС Пакистану, ще два 2016-го надійшли на службу до департаменту берегової охорони прикордонної поліції МВС Грузії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...