facebook

В Одесі викрито злочинну групу, що налагодила масову незаконну легалізацію іноземців (ВІДЕО)

Співробітники поліції Одеси викрили й затримали групу осіб, що організували схему незаконної легалізації іноземців на території України.
Про це повідомляє відділ комунікацій Нацполіції Одещини.

«Трьох праворушників, що організували схему незаконної легалізації іноземців на території України, затримали працівники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУ НП в Одеській області спільно з бійцями батальйону поліції особливого призначення та співробітниками прокуратури області. За свої послуги вони отримували від замовників від 5 до 10 тисяч доларів», – зазначили в поліції.

Встановлено, що зловмисники підшукували жінок, які самостійно виховували дітей, пропонували за грошову винагороду внести зміни у свідоцтво про народження дітей, де визнати батьківство за іноземцями. Якщо матері погоджувались, вони передавали зловмисникам оригінали паспортів і свідоцтв про народження дітей. Внесені зміни надавали іноземцям право на подальшу легалізацію свого перебування в Україні.

Жінки за фіктивне «батьківство» отримували від зловмисників від 300 до 500 доларів, а деякі з них вступали у фіктивні шлюби з іноземцями для подальшої легалізації перебування на Україні.

Усього зафіксовано 9 фактів вчинення дій, пов’язаних з незаконною легалізацією іноземців на території держави. Проводиться перевірка на їх причетність до інших злочинів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Досудове слідство розпочато за ознаками ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з подальшим позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...