facebook

В українських лікарнях запровадять дві нові посади

У Міністерстві охорони здоров’я України підготували проект змін, який допоможе розділити функції головних лікарів
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

“Головні лікарі зараз тягнуть величезний масив роботи, який у багатьох розвинених країнах світу виконують два фахівці – директор, який займається ключовими адміністративними питаннями, і управлінець, який координує всі медичні процеси. Це допомагає не перевантажувати одну людину і більш ефективно налагоджувати роботу медзакладу”, – зазначила в.о. міністра.

Через це незабаром з’являться дві нові посади – генеральний директор/директор і медичний директор лікарні.

Як наголосила Супрун, йдеться не просто про перейменування посад головного лікаря і “начмеда”. За її словами, це буде чіткий і адекватний розподіл функцій та вимог до двох управлінських посад. На даний момент головний лікар керує фактично всіма процесами, в той час як “начмед” повністю залежить від керівника. В. о. міністра додала, що меддиректор матиме повноваження приймати управлінські рішення самостійно і менше залежатиме від генерального директора. Генеральний директор, своєю чергою, займатиметься розвитком лікарні, координацією роботи закладу, залученням інвестицій та господарською діяльністю.

“Наказ вступить у дію 1 січня 2019 року. Головні лікарі, які вже уклали або укладуть трудові договори до того моменту, працюватимуть за старою моделлю – керуватимуть і адміністративними, і медичними процесами до терміну, визначеного в договорі. Після завершення терміну дії договору головні лікарі зможуть брати участь в конкурсі як на посаду генерального директора, так і на посаду медичного директора установи охорони здоров’я “, – підсумувала Супрун.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...