facebook

Українських прикордонників госпіталізували через отруєння хімікатами з кримського заводу

П’ятеро українських прикодонників були госпіталізовані до одеської лікарні через отруєння шкідливими викидами з кримського підприємства «Титан».

 

 

Про це журналістам Громадського повідомив речник Державної прикордонної служби Олег Слободян. За його словами, упродовж 7 вересня на погане самопочуття поскаржився 41 український прикордонник.

«Що стосується прикордонників, то насправді 41 прикордонник звернулись зі скаргами на погане самопочуття до медиків, це запаморочення, нудота, першіння в горлі, у декого — висипи на шкірі. Із них п’ятеро потребують більш детального обстеження, тому вони направленні до нашого Одеського шпиталю і там більш кваліфіковано і глибоко будуть вивчені причини, які спровокували ці симптоми», – розпопвів Слободян.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, що у ніч на 24 серпня на півночі Криму стався викидотруйних хімікатів з кислотонакопичувача заводу «Кримський титан». 30 серпня кримські екологи та експерти дійшли висновку, що джерелом випаровування міг стати вміст кислотонакопичувача заводу через спеку і відсутність води з Північно-Кримського каналу. В Армянську металеві предмети покриваються іржею, з дерев опало листя, в повітрі стоїть стійкий запах кислоти, на газонах іноді лежать мертві птахи. Через забруднення повітря збільшилась кількість звернень жителів в медустанови, в аптеках утворився дефіцит сорбентів і марлевих пов’язок. Окупанти вирішили зупинити роботу заводу на два тижні а також евакуювати дітей і жінок.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...