facebook

У столичному вузі зросійщують студентів

Мовознавець Іван Ющук звинуватив Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського у зросійщенні студентів.


“В Україні, у найбільшому вищому навчальному закладі, здійснюється неприхована повзуча агресія проти України як незалежної правової держави”, – написав він у Facebook.

“У Законі України “Про освіту” записано: “Мовою освітнього процесу в закладах освіти є державна мова”. У договорах, підписаних викладачами з адміністрацією Національного технічного університету “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, у розділі “Обов’язки науково-педагогічного працівника” у статті 3.1.2 записано: “Застосовувати як мову викладання та освітнього процесу державну мову”. Почався навчальний рік, але більшість викладачів того навчального закладу ігнорує і Закон України, і Договір з адміністрацією, підписаний ними ж, – і надалі викладання й освітній процес злочинно проводять російською мовою”, – обурився він.

“Хто повинен урезонити їх, агентів “руського міра”? Злісних порушників українського законодавства, які, як можна зрозуміти, ненавидять Україну як державу, не можна допускати до роботи у вищому навчальному закладі. Чи це не злочин, що їм довіряють виховання нашої молоді?” – підсумовував Ющук.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...