facebook

Роботодавець братиме участь у навчанні студентів

Кабінет міністрів України 19 вересня схвалив концепцію підготовки фахівців з дуальної форми отримання освіти до 2023 року

Education and Science Minister of Ukraine Lilia Hrynevych.


Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Сьогодні ми бачимо, що 4 з 10 фірм в ключових галузях української економіки, говорять про те, що існує значний розрив між вміннями, якими володіють працівники, і тими, які потрібні фірмам”, – заявила на засіданні міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Вона зазначила, що необхідно розвивати партнерські відносини з бізнесом при підготовці фахівців.

Імовірно, стосунки між студентами, вузами та бізнесом будуть регулюватися на підставі договору, у якому будуть прописані обов’язки сторін.

Метою реалізації концепції є визначення положень державної політики щодо підвищення якості професійної підготовки. Суть концепції полягає в тому, що роботодавець буде брати безпосередню участь в навчанні студентів. Зокрема, реалізація концепції буде проходити в три етапи.

Першим етапом буде розробка нормативно-правової бази з 2018 по 2019 рік. З 2019 по 2020 планується розробка типових моделей дуальної форми навчання. Третій етап передбачає створення кластерів дуального освіти з 2020 по 2023 рік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас, прем’єр-міністр Володимир Гройсман виступив за більш швидке впровадження даної програми. Він доручив протягом місяця внести пропозиції, аби можна було запустити пілотні проекти по дуальній освіти у всеукраїнському масштабі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...