facebook

На Вінниччині будуватимуть новий міст між Україною і Молдовою

Члени українсько-молдовської робочої групивідвідали Могилів-Подільський та Ямпільський райони.

 

 

У складі делегації прибули заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань, державний секретар з питань транспорту міністерства економіки і дорожньої інфраструктури Республіки Молдова, відповідальний за транспортний сектор Сергій Букатару, представники влади області.

Сторони ознайомились з роботою Міжнародного пункту пропуску України через державний кордон для автомобільного сполучення «Могилів-Подільський», оглянули міст в пункті пропуску «Бронниця-Унгурь» на предмет його готовності до відкриття для автомобільного сполучення, яке планується найближчим часом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також учасники Робочої групи здійснили виїзд в м.Ямпіль на місце майбутнього будівництва мосту через річку Дністер для ознайомлення з відповідною інфраструктурою та оглянули діючу паромну переправу в митному пості «Ямпіль», за допомогою якої мешканці Ямполя нині дістаються на інший бік річки.

В ході візиту делегати оглянули можливі варіанти розташування майбутнього мосту, обговорили основні критерії та техніко-економічне обгрунтування зведення мосту через річку Дністер, який поєднає м. Ямпіль та с. Косеуць Сорокського району Республіки Молдова.

За попередніми підрахунками вартість будівництва мосту Ямпіль – Косеуць становитиме 50 млн. євро. Крім того обговорюється питання проведення капітального ремонту під’їзних шляхів, адже головний акцент при проектуванні мосту робитимуть на можливості пропуску вантажного транспорту. Наразі, єдиний спосіб дістатись до молдовського берега річки Дністер у Ямполі – це паромна переправа, яка дозволяє одночасно переправляти декілька легкових авто та близько 30-40 людей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...