facebook

Біла халатність: лікар не помітила у дитини розрив кишківника

У Оратові на Вінниччині лікаря підозрюють у непрофесійних діях, що призвели до загибелі пацієнта. Ідеться про 5-річного Віталія Житника, якого батьки привезли в лікарню з болем у животі та блювотою. Черговий лікар заявила, що це звичайне отруєння. Ніяких аналізів та додаткових обстежень дитині не призначила.

Уночі малюку стало гірше і врятувати його не змогли. Слідство тривало півроку і весь цей час педіатр лікувала дітей, повідомляє ТСН.

“Синові стало погано після садочка, казав, що болить живіт. Поїхали у лікарню. Бо це ж ніч йде. Вона нам каже, що отруєння, почала його мити. Далі каже, що можете йти додому і на ранок все буде добре”, – пригадує Тетяна Житник, мама Віталіка.

Удома дитині стало гірше. Батьки викликали швидку. Та не дочекавшись її, самі повезли сина до лікарні. Він був уже без ознак життя. У нього розірвався кишківник і почався некроз. Якби черговий педіатр одразу шпиталізувала дитину, шанс на порятунок був би.

“Вона не запідозрила патологію, яка була у черевній порожнині. Її треба було викликати хірурга, він спеціаліст, він повинен був з’ясувати все і вже і лікувати”, – каже головний лікар Оратівської ЦРЛ Микола Садик.

Педіатр, яка припустилася помилки з багаторічним досвідом. За сумісництву працювала у двох лікарнях. В одній і досі приймає пацієнтів. Навіть на час слідства її не відсторонили від роботи.

Відомо, що напередодні педіатру уже оголосили про підозру в службовій недбалості, що призвела до смерті дитини. А чи працюватиме вона далі – залежатиме від суддів. Якщо провину медика доведуть, їй загрожує до трьох років в’язниці або до 5 років обмеження волі, без права на лікарську практику.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...