facebook

В Одесі через забудову зчинилася стрілянина за участі поліції – подробиці скандалу

Кілька молодиків у балаклавах встигли втекти, але більшість затримала поліція.
Сутички з поліцією, стрілянина та газ – в Одесі активісти вкотре намагалися зупинити будівництво на узбережжі. Цього разу прийшли з відповідним наказом державної архітектурно-будівельної інспекції. Проте на об’єкті вже чекали молодики. Повідомляє 5 канал.

 

 

За півгодини до початку акції на головному пляжі Одеси збираються молодики. Вони заходять на територію, огороджену парканом та ховають обличчя за балаклавами.

Два тижні тому активісти, які протестують проти забудови узбережжя зламали паркан, але відтоді тут встигли залити бетоном третій поверх.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У призначений час на пляжі з’являються активісти. На паркан чіпляють роздрукований наказ державної архітектурно-будівельної інспекції, яким анулюється дозвіл на реконструкцію об’єкта та викликають поліцію.

“Цей документ скасовує дозвіл єдиний формальний документ, який хоч якось легалізував дії забудовника тут. Все, тут не може нічого бути, всі дії, які зараз відбуваються на будівельному майданчику – вони незаконні, ці люди – злочинці”, – пояснює громадський активіст Віталій Устименко.

Зупиняти будівництво поліція не квапиться – чекають на слідчо-оперативну групу.

“Зараз приймемо заяву у вас, встановимо особи. Те, що ви хочете і розберемося”, – запевняє заступник начальника Приморського відділу поліції ГУ НП в Одеській області Володимир Цвігун.

Поки одні активісти пишуть заяву, інші – помічають на території людей у балаклавах. Зносять ворота, щоб у середину потрапила поліція.

“Поліція не хотіла працювати, заходити та дізнатися, що за люди в балаклавах зі зброєю, ми вирішили допомогти, перелізли через паркан, коли я був на паркані, люди з кийками та вогнегасником почали бігти в сторону до мене, не зрозуміло, які були наміри, загрожували моєму життю. Я дістав зброю та зробив попереджувальний постріл вгору”, – пояснює свої дії громадський активіст Дем’ян Ганул.

Кілька молодиків у балаклавах встигли втекти, але більшість затримала поліція. Жодних документів у них при собі не було.

Біля паркану поліція виявила кілька дерев’яних палиць. Силовики наполягали, щоб молодики відкрили обличчя та представилися. Вони назвалися будівельниками.

На запитання, чому в балаклаві, молодик відповідає, щоб не заважала пилюка копати землю.

Правоохоронці затримали з десяток молодиків та намагались посадити разом з ними в автівку одного з активістів. Через це сталася сутичка з поліцією.

“Співробітники поліції нібито для надання свідчень намагалися мене посадити в автобус силовим методом, для дачі пояснень силові методи – неправильно і протизаконно”, – каже громадський активіст Денис Сомов.

Забудовники ситуацію не коментують.

“Я завжди за те, щоб співпрацювати з журналістами, але керівництво прийняло рішення на дану ситуацію ніяких коментарів не давати, поки правоохоронні органи не виконають все”, – пояснює представник забудовника Фазіль Аскеров.

Активісти запевняють, що вимагатимуть від чиновників дозволу на демонтаж забудови.

“Безпосередньо порушили Конституцію України, Водний кодекс, це є рекреаційна зона, схили узбережжя – гідротехнічна споруда, їх забудувати апріорі не можна, я вже не кажу про відому норму 100-метрову зону від моря не можна будувати”, – каже громадський активіст Костянтин Василець.

Проконтролювати, як виконується наказ державної архітектурно-будівельної інспекції, активісти планують за кілька днів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...