facebook

Гройсман сказав, коли запрацює автофіксація перевищення швидкості

В Україні відновлять масштабний контроль швидкості спеціальними засобами і силами Національної поліції.

Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів в рамках політики безпеки дорожнього руху. Слідкувати за швидкістю почнуть вже з наступного тижня, про це розповів прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

“Уже з понеділка – 8 жовтня”, –зазначив він.

Водночас прем’єр-міністр зауважив, що перший тиждень водіїв будуть лише усно попереджатимуть про перевищення. Однак, після цього почнуть штрафувати відповідно до законодавства.

“І тут я повинен сказати: мені не потрібні ні штрафи, ні покарання. Потрібно, щоб і водії були здорові, і пішоходи. Перший тиждень Нацполіція попереджатиме. Далі – задіємо всі механізми”, – наголосив Гройсман.

Глава уряду також розповів, що перевірці підлягає і дотримання технічних норм виведення транспорту в рейс. У свою чергу в поліції зазначили, що пристрій для вимірювання швидкості будуть використовувати лише на ділянках дороги, обладнаних відповідними знаками. Перелік таких місць буде у відкритому доступі.

“У місцях фіксації порушень швидкісного режиму також перебуватимуть службові транспортні засоби з включенням маячків синього кольору в обов’язковому порядку”, – повідомила прес-служби МВС.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...