facebook

З кожного по 400 грн: всіх українців змусять страхуватися

Застрахованими повинні бути всі. Так вирішили народні депутати, які наразі працюють над новим законопроектом говориться №9163. Вони пропонують ввести обов’язкове медичне страхування.

Ціна питання

Сума щомісячних внесків на кожного українця наразі ще розглядається, але на думку депутатів, це має бути не менше 400 гривень на місяць.

Що увійде в пакет страховки?

У проекті зазначений той самий перелік медпослуг, що і в нинішньому законі. Це екстрена медична допомога, первинна допомога – лікування у терапевта, сімейного лікаря та педіатра; спеціалізована та високоспеціалізована медична допомога; паліативна медична допомога і реабілітація; медичну допомогу дітям до 16 років, ведення вагітності і пологи.

Конкретний перелік безкоштовних послуг буде відомий лише в 2019 році, після ухвалення держбюджету.

Ціна на медпослуги буде однаковою у всіх медустановах. Те, що не увійде в програму, по суті, і повинна покрити медстраховка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також у законопроекті зазначено, що може покривати страховка. Це діагностика, лікування, профілактика, реабілітація і ліки. Перелік послуг буде залежати від договору зі страховою компанією.

Хто оплатить?

Оплачувати страховку зобов’яжуть роботодавця, в разі, якщо громадянин не має роботи, за нього платитимуть місцеві органи влади (з податків).

Звичайно, тепер кожен працюючий залишиться без частини зарпати. адже скоріш за все більшість роботодавців вираховуватимуть кошти з зарплатні.

Скільки коштує індивідуальна страховка?

До 2000 грн/рік – у більшості страхових за такі гроші готові записати до лікаря, забезпечити виклик лікаря додому, покрити невідкладну допомогу.

Від 3300 грн/рік – сюди входить виклик лікаря додому, візит до лікарів державних медустанов, оплата ліків на 800 грн на рік при хворобі, невідкладна допомога.

Якщо людина потрапила на стаціонар – можна отримати до 70 тис. грн компенсації за ліки. На стоматологію передбачено 300 грн на рік.

Від 7000 грн./рік – виклик лікаря додому, послуги травмпункту, забезпечення ліками на суму 1500 грн в рік, візит до лікарів у державних і приватних медустановах. На ліки при лікуванні на стаціонарі – до 100 тис. грн.

На стоматологію компенсують 800 грн.

Кому можуть відмовити у страховці?

Застрахуватися зможуть не всі. Страхові компанії можуть відмовитися продати поліс ДМС людям з iнвалiднicтю, тим, хто перебуває на обліках в диспансерах, має вади cepця, гeпzтити, тeбepкульоз, цyкpoвий дiaбет, стpaждає на епілепсію, pak, пcиxiчними або вeнepичними зaxвopюваннями, коли-небудь вживав нapкoтики.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...