facebook

Українцям видаватимуть ліки по-новому: хто отримає необхідні препарати безкоштовно

В Україні впроваджують нові правила видачі ліків. Кілька тижнів тому Кабмін ухвалив нову концепцію реформування закупівлі ліків і медичних виробів. Для кожного препарату буде підібрано найоптимальніший і зручний шлях “доставки” до пацієнта. Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

 

Міністерство охорони здоров’я розширило список препаратів, які входять до програми “Доступні ліки”. Зараз у нього входить 261 найменування від 43 виробників. Тож вже з 1 квітня 2019 року українці зможуть отримати медикаменти за програмою “Доступні ліки” в будь-якій аптеці країни.

А ще частину ліків можна буде отримати за електронним рецептом, не пред’являючи медичну картку. Це стосується препаратів трьох категорій захворювань: діабет ІІ типу, бронхіальна астма і проблеми серцево-судинної системи.

Що зміниться:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

— отримання ліків безоплатно в аптеці за рецептом лікаря;

— включення ліків та медвиробів у вартість послуги — під час операції не треба буде нічого додатково купувати;

— електронний каталог — за яким зручно та швидко лікарня обиратиме потрібний препарат за найдешевшою ціною та укладати угоду з постачальником. Він матиме вигляд онлайн-магазину у системі ProZorro;

— нова агенція закупівель — вона займатиметься закупівлею стратегічних ліків за кошти держбюджету (вакцини, інфекційні захворювання, наприклад, СНІД чи туберкульоз), а також патентованих дороговартісних ліків.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...