facebook

Школа подала в суд на матір, яка не хоче, щоб її діти вчили російську мову

У селі Розквіт Березовського району Одеської області багатодітна мати Лариса Сапункова бореться з керівництвом місцевої школи за право своїх дітей не вивчати російську мову, повідомляє Думская.

 

 

Конфлікт почався в 2017-му році, коли Сапункова зажадала замінити її дітям уроки російської мови на інший предмет. Після цього машину сім’ї підпалили, а історія отримала розповсюдження в ЗМІ. У результаті розголосу у школі російську мову зробили факультативним предметом, а не обов’язковим, як раніше.

При цьому, директор навчального закладу Валентина Коршункова, за словами матері, через вчителів продовжує чинити тиск на її сім’ю.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами Сапункової, за рік ніхто з винних не притягнутий до відповідальності, і знаходяться на своїх посадах, продовжуючи налаштовувати вчителів проти її дітей.

Постраждала мати зазначила, що в липні поточного року школу перевіряла комісія департаменту освіти і науки Одеської ОДА. Перевіряючі виявили цілий ряд порушень і рекомендували керівництву розглянути питання професійної придатності директора школи.

Також комісія захотіла залучити деяких викладачів і начальника відділу освіти Розквісткого сільради Сергія Кучерова до адміністративної відповідальності. Після цього ніхто не був покараний, а голова Розквітского сільради, “оппоблоківець” Віталій Лозов навіть не став оголошувати догану начальнику відділу освіти.

Пізніше Коршункова і вчитель Наталія Посмітна звернулися до суду, звинувативши Сапункова в наклепі на них. Жінки вимагають від матері дітей відшкодувати 52 тисячі гривень за моральну шкоду.

Сапункова впевнена, що ініціатором позову став чиновник департаменту освіти і науки ОДА Зоя Дмитрук, яка до виникнення скандалу навколо школи сама інспектувала навчальний заклад і ніяких порушень там не знаходила.

“Якщо вони вважають, що я їх оббрехала, то чому чекали цілий рік і не подавали в суд, а зробили це після того, як комісія знайшла порушення, і стало питання про те, як Дмитрук не знаходила цих порушень”, – додала Сапункова.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...