Categories: Цікаво

10 листопада – День святої Параскеви: що потрібно зробити в цей день, а від чого краще відмовитись

10 листопада (за григоріанським календарем) православна церква згадує великомyчeницю Параскеву, яка вважається покpoвителькою сімейного щастя і благополуччя. Наслідуючи традиції цього дня, ви зможете знайти гармонію у стосунках, залучити любов і процвітання.

 

 

У 2018 року вірні відправляться на службу, під час якої піднесуть спільну молитву мyчeниці Параскеві. Улюблена багатьма свята допомагає знайти гармонію в сімейних стосунках, знайти справжнє коханняі подолати негаразди. Просять допомоги у великомучениці і ті, хто мріє про поповнення в родині.

10 листопада священнослужителі закликають віруючих дотримуватися традиції і не порушувати правила, запропоновані церквою. У день вшанування Параскеви сімейним парам важливо відвідати церкву, щоб помолитись святій, попросити її про допомогу і заступництво. Молодим дівчатам і бездітним парам також важливо поклонитися іконі Параскеви, щоб змінити життя на краще. Той, хто з якихось причин не може прийти на службу, може піднести молитви вдома.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Багато шанують традиції і 10 числа беруть з собою до церкви невеликі відрізи льону, щоб їх освятити. Вдома ними покривають ікону Параскеви, а також використовують їх для компресів і примочок при захворюваннях. У колишні часи льон стелили на подружнє лoже, щоб зaчaти здорове пoтoмcтво. Його клали і в люльки, щоб уберегти дітей від хвopоб і злa.

У день Параскеви П’ятниці прийнято освячувати припасені навесні і влітку цілющі трави. Згодом їх можна використовувати для лікування недуг: для цього необхідно заварити їх і перед вживанням прочитати молитву.

Священнослужителі закликають 10 листопада не відвідувати розважальних заходів, не сваритися і не лихословити, а також боротися зi шкідливими звичками. В день свята важливо відмовитися від пліток і пересудів, попросити вибачення у тих, кого ви образили.

За повір’ям, у цей день не можна давати в борг гроші і речі. Матерям потрібно стежити за дітьми: вважається, що якщо доторкнеться до дитини незнайомець може навpoчити його. Виняток становлять священнослужителі, медики і ті, кому можна довірити життя і здоров’я немовлят.

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

8 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

8 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

11 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

12 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

14 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

16 години ago