facebook

“Як собаку”: На Сумщині мати тиждень тримала на ланцюгу 22-річну дочку

22-річна дівчина з Конотопа тиждень просиділа прикута ланцюгом до батареї. Так рідна мати перевиховувала дорослу дочку.

 

 

Двометровий металевий ланцюг одним замком була закріплений до батареї, іншим – до руки полонянки. Побачене поліцейські, які прибули на виклик, порівнюють з карцером.

“Заносяться їй їжа туди в кімнату, де це все відбувалося, природні потреби вона справляла на пластмасове відро”, – говорить керівник Конотопського відділу поліції Богдан Войцеховський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На ланцюг дівчину посадили рідна мати і вітчим. Як пояснили потім поліції, з благими намірами.

“Щоб стримати її від наркотиків і кредитів”, – пояснила мама. “Вона сказала, що дочка понабирала кредитів, які змушена була платити її мати. Вирішили таким чином її перевиховати”, – пояснив Войцеховський.

Цивільному чоловікові дівчини, батькові її дитини, вхід в будинок був заборонений. Батьки полонянки вважали, що він вживає наркотики і підсаджує на них їхню дочку. Тому про ланцюг знали тільки вони, дядько дівчини і діти. “Вони забрали у мене телефон і SIM-карту, мої документи і документи на дитину”, – розповіла потерпіла.

Перевиховання відбувалося на очах її 9-річної сестри і 4-річного сина, з яким полонянці дозволяли пограти, сидячи на ланцюгу. Прикута ланцюгом до батареї жінка просиділа так цілий тиждень. Незважаючи на те, що вулиця досить людна, її крики ніхто не почув, тому їй довелося рятуватися самотужки. “Дівчині вдалося звільнитися: вона цей замок відкрила манікюрними ножицями і, коли нікого не було вдома, втекла звідти. Відразу звернулася в поліцію”, – розповів Войцеховський.
Випадком в цілком добропорядної сім’ї ошелешені сусіди – ні про ланцюг, ні про наркотики вони нічого не знали. Їх відгуки такі: “Це шок, це я в шоці. Це там далі питуща сім’я, дебіли, ой. А за цих я нічого поганого сказати не можу”, “Це не метод виховання. Це дуже страшне”, “Я такого уявити не могла. це ж не собака, це дитина”. Потерпілу вже оглянули медики і прийшли до висновку, що вона в нормальному стані.

Чи справді жінка вживала наркотики і брала кредити – поки невідомо. Після звільнення вона з сином перебралася до коханого, розповідати про домашнє ув’язнення тепер категорично відмовляється. “Я не хочу виносити сміття цей, це сімейне. Мені ганьби досить. Мені соромно, і я не хочу, щоб вся Україна знала”, – пояснила вона.

Зараз батьки і родичі полонянки, які були свідками її утримання на ланцюзі, у відділенні поліції, їх опитують слідчі. Спілкуватися з журналістами вони не хочуть – мовляв, це їх особисте горе. За незаконне позбавлення волі всім затриманим загрожує до п’яти років ув’язнення – звичайно, якщо сімейну драму не вдасться залагодити в сімейному колі. Потерпіла вже заявила, що пережите приниження не пробачить. Разом з чоловіком і дитиною вона тепер збирається назавжди виїхати з Конотопа.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...