facebook

Автомобілі-примари: в Україні з’явилася нова схема шахрайства

Протягом багатьох років, шахраї використовують схему з двійниками автомобілів: шахраї перебивають номер кузова, і продають машину-привид. Цей вид шахрайства зараз набирає обертів.

 

Експерт з безпеки Сергій Кириленко пояснює це так: «Авто, крадені в Україні або за кордоном. Підробляють під них номери і випускають на продаж.

Найчастіше, цей автомобіль в іншому кінці країни використовується кимось». Головне те, що шахраї зрізають номер кузова, і якісно підробляють документи. Без експертизи важко довести, що машина не є оригіналом.

В оголошеннях можуть писати, що машина продається по техпаспорту без переоформлення. Потрапити в таку пастку, і стати учасником махінації може кожен. Шахраї просто роблять підробку документів з бази даних власників машин.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тому, при покупці вживаного автомобіля не варто гнатися за привабливою ціною. Потрібно добре подумати, і перевірити всі дані машини і продавця.

Також, варто звертати увагу на те, з якого регіону номерний знак машини, так як автомобіль з окупованих територій вкрай складно перевірити на справжність.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...