facebook

Хто заважає створенню єдиної церкви

Навряд чи історія Світового Православ’я знає більш підлі та цинічні події, ніж захоплення московським патріархом Київської митрополії у 1685 році та всього того, що за цим настало. Ці брудні факти тепер старанно приховуються, а сама лише побіжна згадка про них викликає шалену агресію в очільників влади Російської Федерації, Російської православної Церкви та у простих вірян із “шовіністично-чорносотенських православних братств”, котрі, наче гриби після дощу, розплодилися в Росії. Однак, як сказано в Біблії, немає нічого таємного, що рано чи пізно не стало б явним.

І сьогодні ряд досліджень які були проведені українськими науковцями вказують на те, якими саме методами УПЦ МП протистоїть створенню незалежності українській церкві.

Так за словами провідного наукового співробітника відділу гуманітарної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень Сергія Здіорука –  «Керівний центр УПЦ (МП) знаходиться у Москві, вона підпорядковується законодавству Російської Федерації. Окрім цього, керівництво МП має понад десяток укладених угод із Міністерством оборони РФ, ФСБ, службою розвідки, міністерством освіти РФ і так далі. То чи може ця церква служити інтересам України?».

Головний науковий співробітник відділу гуманітарної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень Михайло Степико  зауважує: «Щодня, коли патріарх їде на роботу – а це саме на роботу, а не до церкви – вулиці для його кортежу перекриваються так само, як і для президента чи прем’єр-міністра країни. Патріарх Кирило має значні державні преференції, бо виконує у Російській Федерації дуже важливу ідеологічну функцію».

Олександр Саган, провідний науковий співробітник відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Григорія Сковороди НАН України, зазначає, що у друкованих виданнях, які розповсюджуються у церквах та приходах УПЦ (МП), міститься чимало підміних понять, зокрема щодо історичного минулого України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«На сьогодні українська ментальність часто втрачена не тільки під впливом російського телебачення, а й через маніпулятивні повідомлення церковних засобів інформації, проповідей у церквах та виховання дітей і молоді у недільних школах», – зазначає релігієзнавець.

«Дітей у недільних школах МП з дитинства вчать любити Росію. А також розповідають, що Україна є випадковим політичним утворенням зі штучною мовою. Навіть сьогодні у Почаївській лаврі можна прочитати у Почаївському листі абсолютно чорносотенські статті», – зауважує український професор Саган.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...