facebook

Пожежа в центрі Чернівців: фахівці виявили перевищення оксиду вуглецю в трьох сусідніх квартирах

У зв’язку з масштабною пожежею в центрі Чернівців фахівці провели заміри оксиду вуглецю – вуглекислого газу та чадного газу. Про це повідомив начальник обласного управління Держпродспоживслужби Олександр Александрюк.

 

“Спеціалістами міського управління Головного управління Держпродспоживслужби та лабораторного центру МОЗ було проведено заміри оксиду вуглецю в повітрі житлових та громадських приміщень за трьома адресами: вул. Головна, 32-36, вул. І.Франка, 3 та Центральна площа, 1. За результатами проведених лабораторних досліджень виявлені перевищення гранично допустимих рівнів оксиду вуглецю у трьох квартирах”, – повідомив він.

Як пояснюють фахівці, оксид вуглецю надходить в організм інгаляційним шляхом. Проникаючи в кров, він викликає гіпоксію, тобто нестачу кисню, і може призвести до фатальних наслідків.

Для зменшення негативного впливу отруйного диму на організм необхідно:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– зупинити надходження отрути в організм, наприклад залишити задимлене приміщення;

– зменшити надходження отрути та дію на організм використовуючи вологу ватно-марлеву пов’язку та застосовувати рясне тепле пиття;

– прийняти сорбенти, наприклад, активоване вугілля, ентеросгель, тощо;

– ні в якому разі не вживати та не використовувати питну воду та харчові продукти, які можуть бути також забрудненими продуктами згоряння.

Якщо загоряння в Вашому домі було незначне, від його наслідків можна позбутися за допомогою наступного комплексу заходів:

– забезпечуємо провітрювання, для цього відкрийте навстіж вікна і двері;

– проводимо ретельне вологе прибирання. При цьому необхідно це робити з додаванням спеціальним чистячих і ароматизованих засобів та вимити не тільки покриття для підлоги, але і будь-які поверхні в будинку. Ефективну допомогу в цій справі вам надасть паровий очищувач, якщо такий є в будинку. Його застосування дозволить видалити запах, який робить перебування в приміщенні просто нестерпним. Альтернативою йому є пилосос, за допомогою якого можна очистити м’які поверхні меблів. Для більшого ефекту рекомендується добре очистити килими, фіранки, подушки, а також м’які іграшки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...