facebook

Сказали, що дитина задихнулася: В Одесі через халатність лікарів померла півторарічна дитина

В Одесі батьки півторарічного хлопчика звинувачують лікарів у смерті сина. Вони вважають, що дитина померла через недбалість медиків. До лікарні малюк потрапив із пневмонією. За кілька місяців перебування у медичних закладах хлопчик двічі контактував із дітьми, хворими на кір. У ніч проти вівторка, 11 грудня, малюк помер в Одеській міській інфекційній лікарні. В ситуації розбиралася Ольга Дунська.

 

 

Вперше маленький Дмитро потрапив до лікарні наприкінці жовтня з двобічною бронхопневмонією. Саме в цей час у відділенні медзакладу були хворі на кір. За тиждень 15-місячну дитину виписали, однак 19 листопада хлопчика знов госпіталізували. Вже до інфекційної лікарні.

Незабаром до палати, в якій перебували Дмитро з мамою, черговий лікар поклав ще одного пацієнта – хлопчика із червоним висипом і температурою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“В процесі лікування двостороннього запалення легенів підселили дитину з відкритою формою кору, був червоний весь, не можна було зі здоровими дітьми підселювати. Є свідок, вона теж лежала і каже, від цієї дитини ми теж підхопили вірус, лікарі не дивилися, хто хворий, хто здоровий – всіх в одну палату”, – розповідає батько хлопчика Олександр Комаров.

Мати Дмитра каже – помилку чергового лікаря визнала його колега.

“Приходить лікар Антоніна Іванівна, каже, помилково тобі вночі поклали дитину з кором, у мене дитина здорова була – двостороння пневмонія, а тут з кором і це не контактники вже, дитина була заражена на кір і ось пішов зворотний інкубаційний період 21 день, вчора повинен був закінчитися”, – пояснює мати хлопчика Людмила Ластовська.

Лікарі запевняють – про те, що сусід Дмитра хворий на кір, не знали, симптомів тоді ще не було.

“До нього поклали не хворого з кором, а хворого з контактом по кору, точно такий самий контакт, як у нього. Ви знаєте, інкубаційний період кору від 8 до 21 дня, в який з цих днів настане кір – сказати не може ніхто. Перебіг захворювання був важким, стан прогресивно погіршувався, дитина була переведена до реанімаційного відділення. На жаль, врятувати не вдалося”, – пояснює головна лікарка Одеської міської інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова.

Батьки звинувачують лікарів у недбалості і звертаються до прокуратури з вимогою покарати винних.

Притягнути до відповідальності вимагають і санітарок, і медсестру, які чергували в реанімації. На думку батьків, саме вони не догледіли дитину.

“Я в надії, що вони будуть дивитися за дитиною, – вони не дивилися. Три людини не дивилися за дитиною. Я вночі приходила питала на початку 1-ї, вона вийшла, сказала, все добре, спить, приходьте в 8-й ранку. О 8-й ранку сказали, що дитина задихнулася. Як вона задихнулася в реанімації? Дитина зі мною лежала важка, теж задихалася, приїхали сюди – нічого, врятували. А в реанімації не врятували, коли говорили, що буде під наглядом”, – обурюється мати хлопчика.

Прокуратура вже розпочала перевірку документації інфекційної лікарні, до розслідування долучилася і поліція.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...