facebook

У країнах ЄС дітям до 12 років забороняють давати сухі сніданки. Що з ними не так?

Згідно з державними харчовими нормами, сухі сніданки для дітей повинні мати спеціальні маркування. У нас їх ставлять рідко. Дізнайтеся чому.

Ми проаналізували склад популярних сухих сніданків. Висновок: усе далеко не так корисно, як у рекламі, пише газета Експрес.

“Згідно з державними харчовими нормами, сухі сніданки для дітей повинні мати спеціальні маркування, втім таке маркування — рідкість, — каже Роксолана Цірук, заступниця голови Київського міськобласного центру захисту споживачів, якості та безпеки продукції. — Хоча кольорові упакування з героями мультфільмів та іграшками ніби промовляють — це їжа для дітей. Та виробники свідомо не ставлять маркування, оскільки це обмежило б їх. Адже у дитячому харчуванні заборонені ароматизатори, емульгатори та велика кількість цукру. А в багатьох сухих сніданках вони є”.

“Попри те, що сухі сніданки позиціонуються як здорове харчування, у них міститься до 55% цукру і 1 — 2% солі, — каже Ілона Базюкевич, дієтологиня. — Тож користь такої їжі сумнівна”.

“Такий продукт не рекомендовано давати дітям до шести років, — додає Роксолана Цірук. — Регулярне вживання сухих сніданків із високим вмістом цукру та трансжирами може призвести до ожиріння, алергії, проблем із кишково-шлунковим трактом.

У країнах ЄС суворо контролюють вміст трансжирів та цукру в продуктах. А ще забороняють рекламувати такі сніданки і давати їх дітям до 12 років”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...