Categories: Здоров'я

5 простих способів позбутися тяги до солодкого

1. Зверніть увагу на емоційні тригери. Тяга до солодкого з’являється з-за голоду. Часто така тяга викликана емоціями. Важливо згадати той момент, коли ви захотіли поїсти солодкого в останній раз. Саме ця ситуація і змушує вас тягнутися до солодкої їжі, яка не завжди корисна, якщо говорити про випічці, а не про фруктах.

2. Відзначайте тягу з-за стресу. Тяга до солодкого може також бути викликана стресом. Стрес виробляє в організмі речовина під назвою кортизол, який є гормоном стресу. Якщо у вас є тяга до їжі з-за стресу – необхідно заспокоїтися, і намагатися не нервувати протягом цілого дня. До того ж, втома теж може стати причиною тяги до солодкого.

3. Распознайте, коли вам потрібен приплив енергії. Коли ви втомилися, ви шукаєте швидкий і легкий спосіб підняти рівень своєї енергії. Цукор забезпечує тимчасовий прилив сил, але він не триває довго. До того ж, у солодкого є побічні ефекти – рівень енергії стане нижче, ніж він був до вживання солодкого. Такий собі парадокс.

4. Визначте гормональну тягу. У жінок тяга до солодкого може бути викликана передменструальним синдромом, у зв’язку з зменшенням вироблення ендорфіну в організмі. Споживання цукру підвищує концентрацію у мозку хімічних речовин, відповідальних за гарний настрій. Це теж може бути причиною тяги до солодкого. Потрібно знайти відповідну альтернативу – фрукти, або інші натуральні продукти.

5. З’їжте нормальну їжу. Якщо вам хочеться чогось солодкого, може бути, ви просто голодні? З’їжте нормальну, здорову їжу, це зменшить тягу до солодкого, викликану зниженням рівня енергії. Таким чином, відмовитися від солодкого буде ще простіше.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

33 хв. ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

45 хв. ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

4 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

4 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

7 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

9 години ago