facebook

На Харківщину насувається негода, рятувальники “в повній бойовій готовності”

На Харківщині очікується погіршення погоди: вітер, який може порвати лінії електропередач, та коливання температури.

Про це поінформував на засіданні обласної комісії з надзвичайних ситуацій заступник голови Харківської ОДА Євгеній Шахненко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За прогнозами синоптиків, 4 та 5 січня у регіоні сильні пориви вітру – понад 20 м/с та коливання температурного режиму з 0 на плюс, з 0 на мінус. Можливе погіршення ситуації щодо проїзду дорогами області, можливі пориви ліній електропередач та ін. Усі служби області, які можуть бути залучені під час негоди, повністю готові до будь-яких ситуацій. Будемо працювати цілодобово, щоб мінімізувати вплив негоди на життя жителів регіону”, – зазначив Шахненко.

За його словами, треба усунути ситуацію з обмерзанням доріг у деяких районах області: “Найскладніша ситуація – у Харківському та Вовчанському районах”.

“На сьогодні всі системи життєзабезпечення працюють без збоїв. У нас немає знеструмлених населених пунктів. Гадаю, що їх і не буде”, – додав Шахненко.

За словами першого заступника начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергія Пляки, під час негоди готові залучити майже 300 одиниць техніки.

“У разі необхідності буде залучатися техніка сільгосппідприємств. Є достатній запас піщано-сольової суміші, пально-мастильних матеріалів”, – сказав Пляка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами начальника ГУ ДСНС у Харківській області Олександра Волобуєва, щодоби на чергування заступають близько 480 рятувальників на 120 одиницях техніки: “У резерві – близько 80 одиниць техніки, близько 500 рятувальників”.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 25 грудня 2018 року на територію області зі швидкістю 45-50 км/год зайшов активний південний циклон. В області випало до 35 см снігу, місцями перемети до 1 метра.

З 29 грудня у Харківській області у місцях імовірного скупчення авто чергує техніка, здатна для буксирування. Проїзд основними дорогами забезпечено.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...